Landing image
Donacije i sponzorstva

Za deceniju svog poslovanja NESTRO Grupacija je svojim donacijama pomogla održavanju mnogih društvenih, sportskih, kulturnih, humanitarnih i drugih aktivnosti u Bosni i Hercegovini.

NESTRO Grupacija nastoji da u skladu sa svojim mogućnostima odredi prioritete i podrži konkretne projekte od značaja za zdrav razvoj društva i očuvanje sredine u kojoj poslujemo. Sa iskrenom namjerom da doprinese realizaciji korisnih projekata, NESTRO Grupacija pruža podršku aktivnostima iz oblasti kulture, ekologije, razvoja omladinskog i profesionalnog sporta, i tako sigurno doprinosi pozitivnom razvoju društva i sredine u kojoj posluje.

Prepoznatljiv logotip naše Kompanije krasio je mnogobrojne dresove, pomagao je djeci bez roditeljskog staranja, pomagao obrazovanju, podržavao kulturne događaje i muzičke manifestacije za najmlađe. Razvoj NESTRO Grupacije istovremeno podrazumijeva i stvaranje uslova za razvoj drugih privrednih subjekata, pojedinaca i društva u cjelini i upravo zbog toga ne zanemarujemo društvenu dimenziju poslovanja, te u tom smislu podržavamo i pomažemo mnoge akcije, koji su važni aspekti svakodnevnog života naših potrošača.

Privredni subjekti NESTRO Grupacije neće donirati ili sponzorisati:

  • Političke stranke, republičke i državne organe;
  • događaje koji se smatraju uvredljivim;
  • organizacije i događaje koje potiču rasnu, polnu vjersku ili bilo koju drugu diskriminaciju.

NESTRO Grupacija pruža i pružaće podršku projektima koji promovišu pozitivne vrijednosti u društvu.

Stvaramo zdrave navike!

Kako do donacije?

NESTRO Grupacija u Bosni i Hercegovini koju čine kompanije OPTIMA Grupa, Rafinerija nafte Brod, Rafinerija ulja Modriča i NESTRO PETROL podržavaju humanitarne aktivnosti i projekte u saradnji sa sljedećim humanitarnim organizacijama:

Podrška radu navedenih organizacija, najefikasniji je način za evaluaciju, te blagovremen i adekvatan odgovor na brojne zahtjeve upućene na adresu privrednih subjekata koji posluju u okviru NESTRO Grupacije. Trudimo se da objektivno razmotrimo Vaše zahtjeve i u što većem broju na njih pozitivno odgovorimo.
Aplicirati za donaciju i podršku humanitarnih projekata možete popunjavajući u tekstu niže dostupan elektronski formular.Kako do sponzorstva?

NESTRO Grupacija u Bosni i Hercegovini koju čine kompanije OPTIMA Grupa, Rafinerija nafte Brod, Rafinerija ulja Modriča i NESTRO PETROL su otvorene za konstruktivnu saradnju i podršku aktivnostima koje doprinose pozitivnom razvoju društva i sredine u kojoj poslujemo.

U skladu sa Pravilnikom o sponsorstvu i donacijama “Zarubezhneft” a.d. Moskva od maja 2014. godine formirana je Komisija za sponzorstva i donacije, koja razmatra pristigle molbe i zahtjeve za donacije ili sponzorstva.
Osnovna funkcija formirane Komisije je planiranje, razmatranje, odobravanje sponzorskih ili donatorskih projekata, kontrola trošenja sredstava, analiza ostvarenih rezultata i kontrola realizacije programa socijalno-ekonomske saradnje sa gradovima, opštinama, organizacijama ili pojedincima u Bosni i Hercegovini – Republici Srpskoj.