Landing image
Kvalitet i standardi

Za deceniju svog poslovanja „OPTIMA Grupa“ znatno je doprinjela sveukupnom unapređenju kvaliteta motornog goriva, ulja i maziva koje se nude kupcima na tržištu Bosne i Hercegovine i regiona. Poznate, visokokvalitetne proizvode, proizvedene u Rafineriji nafte Brod i Rafineriji ulja Modriča plasiramo prioritetno na domaće tržište, kao i strogo kontrolisana inostrana tržišta.

Kvalitet proizvoda i usluga prioritet je u razvoju poslovanja i osnova u pridobijanju novih i građenju lojalnosti postojećih kupaca.

Kvalitet počinje proizvodnim procesom, u Rafinerijama, a sigurnom distribucijom dolazi na prodajna mjesta, mrežu benzinskih stanica NESTRO, a završava kod naših korisnika proizvoda i usluga. Naš zadatak je da obezbjedimo svojim kupcima sigurnu kupovinu domaćih proizvoda, koji su istog kvalitetnog nivou u strogo kontrolisanim proizvodnim skladišima rafinerija i njihovim vozilima. Kvalitet je naša konkurentska prednost!

Različite vrste motornih goriva i motornih maziva i ulja usklađeni su sa najzahtjevnijim europskim i svjetskim standardima, a isti kvalitetni nivo proizvoda plasira se i na domaće i na ino tržišta.

Djelatnos2-1

Rafinerija nafte Brod

Rafinerija nafte Brod proizvodi naftne proizvode usklađene sa evropskom EURO 5 normom kvaliteta. Kvalitet naftnih derivata koje proizvodi jedina domaća rafinerija „Rafinerija nafte Brod“ a.d. Brod obezbjeđuje se kontinuiranom kontrolom (kvalitet sirove nafte, rada procesnih postrojenja, te kvalitet gotovih komercijalnih proizvoda) koju provodi najsavremenija laboratorija u regionu, centralna laboratorija „Rafinerija nafte Brod“ a.d. Brod.

Laboratorija je od 2010. godine akreditovana od BATA instituta za više od 60 metoda ispitivanja, zahvaljujući čemu tehnološki proces proizvodnje i gotovi proizvodi prolaze strogu kontrolu usklađenosti sa međunarodnim standardima i odgovarajuću certifikaciju. Laboratorija u kontinutetu prati zahtjeve evropskih i svjetskih standarda, prilagođava se propisima koji se primjenjuju u EU i svijetu i redovno izvodi međulaboratorijska ispitivanja.

Laboratorija Rafinerije nafte Brod jedna je od najsavremenijih u regionu, a njena tehnološka opremljenost i kadrovska osposobljenost garant je kvaliteta proizvoda i usklađenosti propisanih certifikata koji prate proizvode.

Djelatnos2-2

Rafinerija ulja Modriča

Proizvodi Rafinerije ulja Modriča regionalni su simbol dugodišnje tradicije proizvodnje, kvaliteta proizvoda, ugleda i znanja.

Proizvodi Rafinerije ulja Modriča regionalni su simbol dugodišnje tradicije proizvodnje, kvaliteta proizvoda, ugleda i povjerenja. Nakon više od 60 godina poslovanja, Rafinerija ulja Modriča, od 2015. godine ponosni je vlasnik jednog od najsavremenijih „Blending centra“ u Evropi, u čiju je izgradnju uloženo preko 14 miliona evra. Izgradnja novog automatizovanog blending centra dodatno je unaprijedila kvalitet ulja i maziva, a istovremeno omogućila efikasniji proces proizvodnje, povećanje energetske efikasnosti, proizvodnu fleksibilnost, dodatne kapacitete kao i visok stepen ekološke zaštite.

Proizvodni proces Rafinerije ulja Modriča prati zasebna laboratorija, kontrolišući preradu bazne uljne smješe, proizvodnje baznih ulja i parafina, maziva, funkcionalnih tečnosti kao i proces proizvodnje industrijskih voda te kvalitet otpadnih voda. Laboratorija je akreditovana prema zahtjevima BAS EN ISO/IEC 17025:2006. Tokom ispitivanja proizvoda primjenjuju se međunarodni standardni i metode ispitivanja.

Rafinerija ulja Modriča jedna je od prvih koja je ispunila obaveze prema evropskoj regulativi donesenoj u cilju poboljšanja zaštite ljudskog zdravlja i okoline, a čime je postala ravnopravnim članom evropske REACH zajednice.

O kvalitetu maziva proizvedenih u Rafineriji ulja Modriča najbolje govore potvrde vodećih svjetskih proizvođača automobila poput: Volvo, VW, MAN, Renault, Caterpillar, BMW i drugih.

Djelatnos2-3

Nestro Petrol

„NESTRO PETROL“ d.o.o. sa 86 benzinskih stanica predstavlja najveću maloprodajnu mrežu u BiH. Na NESTRO benzinskim stanicama prodaju se isključivo naftni derivati proizvedeni u Rafineriji nafte Brod. Pored kvalitetnih goriva, ulja i maziva na NESTRO benzinskim stanicama možete pronaći sve što je potrebno vašem vozilu za besprijekoran rad i bezbjedan put.

NESTRO nudi i ostale korisne usluge, kao što su usluge pranja vozila, kafe bar ili uređene prostore za dječju igru.

Prepoznatljivi po kvalitetu proizvoda, vrhunskom uslugom i nagradnim igrama koje organizujemo. U NESTRO-u se lojalnost vrednuje!

Vaše povjerenje stičemo i čuvamo KVALITETOM!