Landing image
Istorijat i budućnost

„OPTIMA Grupa“ je osnovana 11.02.2008. godine. Osnivač je ruska kompanija NjeftegazInKor a.d. sa 100% učešća u osnovnom kapitalu preduzeća.

Većinski vlasnik NjeftegazInKor-a je „Zarubežnjeft“ a.d., rusko državno preduzeće sa sjedištem u Moskvi, koje posluje pod zaštitnim znakom NESTRO.

Pod zaštitnim znakom NESTRO posluju preduzeća : „OPTIMA Grupa“ d.o.o Banja Luka, „NESTRO PETROL“ a.d. Banja Luka, „Rafinerija nafte Brod“ a.d. Brod i „Rafinerija ulja Modriča“, a.d. Modriča.

Od samog osnivanja primarni zadatak kompanije je osigurati kontinuitet u plasiranju najkvailtetnijih naftnih proizvoda na tržište Bosne i Hercegovine, na regionalna i udaljena inostrana tržišta. Kompanija kontinuirano ulaže u unaprijeđenje poslovanja, savremene tehnologije i znanja i vještina zaposlenih.

Budućnost

Želimo ostati prepoznatljivi po:

  • kvalitetu proizvoda i usluga;
  • profesionalnoj etici;
  • brižnom odnosu prema radnicima;
  • odgovornosti prema društvenoj zajednici!

„OPTIMA Grupa“sa ostalim preduzećima grupacije NESTRO je jedan od najvažnijih privrednih subjekata u Bosni i Hercegovini koji, kao takav, doprinosi razvoju i rastu industrijske proizvodnje u BiH. Pored toga, kompanija je dio top 500 najvećih privrednih subjekata u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi.