Landing image
Stručni tekstovi

Pripremite se kvalitetNo1 – PERMANT!

Jedan od najčešćih uzroka kvarova koji nastaju na automobilu vezan je upravo za rashladni sistem i to zbog neodržavanja sistema za hlađenje ili pogrešnog izbora rashladne tečnosti. Upotreba nekavalitetnog antifriza će izazvati pojačanu koroziju i prerano propadanje pojedinih djelova motora.

Danas, tržište obiluje raznovrsnom ponudom rashladnih tečnosti. U ponudi su antifrizi različitih tipova, kvaliteta i proizvođača. Od izuzetnog je značaja da u vozilo sipate odgovarajući antifriz. Kvalitetan izbor, renomiranog proizvođača koji garantuje pouzdanu formulaciju u pogledu zaštite od korozije, poštediće vas nepotrebnih, skupih, šteta na vozilu. Proizvodi Rafinerije ulja Modriča svojom kvalitetom ispunjavaju najviše standarde o antikorozionoj zaštiti sistema

22% svih kvarova na automobilu nastaje zbog nepravilnog održavanja rashladnog sistema

Sa izuzetnim antikorozivnim svojstvima, izvanrednom zaštitom od pregrijavanja i smrzavanja, rashladne tečnosti NESTRO, proizvedene u Rafineriji ulja Modriča, u potpunosti ispunjavaju sve zahtjeve u pogledu zaštite motora i cjelokupnog rashladnog sistemam. Ukoliko birate tečnosti RUM-a vašem autu obezbjedili ste najbolju zaštitu. U proizvodnom programu Rafinerije ulja Modriča postoje tri kvalitetna nivoa rashladnih tečnosti: Permant Long Life (G12+), Permant i Permant Economic.

Rashladne tečnosti Rafinerije ulja Modriča proizvode se kao već pripremljene tečnosti (-40) koje se direktno sipaju u hladnjak i kao koncentrati (100) koji se prije upotrebe moraju pomiješati sa destilovanom vodom.

Da bi se osigurala dovoljna zaštita rashladnog sistema, najmanja koncentracija Permanta u vodi treba iznositi 33%. Ovom koncentracijom se osigurava zaštita od smrzavanja do temperature od -18°C. Zbog pada zaštite od smrzavanja i manje stabilnosti proizvoda, maksimalno dozvoljena koncentracija ne treba da prelazi 70%. Idealan odnos koncentrata i vode je 50% Permanta i 50% destilovane vode, čime se obezbjeđuje zaštita od smrzavanja i na -40°C.

Preporuka je da se tečnosti za hlađenje mjenjaju na 2-3 godine, jer zavisno od kvalitetnog nivoa, vremenom gube svojstva, prije sve antikorozivna

Permant Long Life formulisan je da traje duže. Rađen je na bazi organskih inhibitora korozije novije generacije, koje karakteriše sporo trošenje, samim tim obezbjeđuje produžen interval njegove zamjene i to do čak 5 godina ili 240 000 pređenih kilometara. Vrhunski sastav pogodan je za primjenu u motorima najnovijih konstrukcija koji kao konstrukcione elemente koriste aluminijum i njegove legure.

Sredstvo za hlađenje motora, odnosno, sredstvo protiv smrzavanja mora biti visoke kvalitete, zato birajte, kvalitetNo1 – PERMANT!