Landing image
Novosti / Saopštenja

18.2.2021.

Nestro šahisti iz BiH učestvovaće na turniru ministarstva energetike Ruske Federacije

Nestro šahisti iz BiH učestvovaće na turniru ministarstva energetike Ruske Federacije

Svjesni da bavljenje sportom daje snažan doprinos korporativnoj kulturi, jačanju timskog duha i pojedinca kao i mogućnosti koje pružaju softverske platforme, „Zarubežnjeft“ (matična državna ruska kompanija) organizovala je na nivou grupacije on-line interni šahovski turnir. Turnir je okupio 46 igrača iz Rusije, Vijetnama, BiH i drugih zemalja u kojima posluje Zarubežnjeft.

Prva tri mjesta u ukupnom plasmanu osvojili su šahisti Nestro grupacije iz Bosne i Hercegovine:

  1. Slobodan Marić, „NESTRO PETROL“ - 9 od 9 pobjeda
  2. Goran Lučanović, „Rafinerija nafte Brod“ - 8 od 9 pobjeda
  3. Vladimir Bačić, „Rafinerija nafte Brod“ – 7 od 9 pobjeda

U jakoj konkurenciji, visokoplasirani na 4. mjestu su i Petrović Darko, „Rafinerija nafte Brod“, i Alaković Jasminko „OPTIMA Grupa“.

Tri prvoplasirana igrača mogu uzeti učešće na predstojećim šahovskim turnirima koje krajem februara organizuje Ministarstvo energetike Ruske Federacije (27.februar) kao i na on-line turniru

CHESS ТЕК-2021 u organizaciji kompanije „Sportiko“ jedne od najvećih nezavisnih organizatora sportskih dešavanja za firme u Ruskoj Federaciji (21.februar).      

Prvoplasirani Slobodan Marić bez ijednog izgubljenog boda, kaže da je za njegov plasman presudilo iskustvo kao i poznavanje softverskih platformi koje su korištene. „Godinama unazad učestvujem na on-line šahovskim turnirima koristeći razne platforme i različite oblike takmičenja od kojih najviše volim brze i super brze igre. Trenutno sam prijavljen na 8 platformi, a na dosadašnjim turnirima ostvario sam dobar rejting čemu se nadam i na CHESS ТЕК-2021 turniru“ rekao je Marić.