Landing image
Novosti / Saopštenja

11.7.2018.

NESTRO donacija računarske opreme OŠ „Ivo Andrić“, Teslić

NESTRO donacija računarske opreme OŠ „Ivo Andrić“, Teslić

NESTRO Grupacija („OPTIMA Grupa“ d.o.o., „Rafinerija nafte Brod“ a.d., „Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča i „NESTRO PETROL“ a.d.) tokom svog dugogodišnjeg poslovanja vodi računa da u skladu sa razvojem kompanija, pozitivno utiče na razvoj društva i sredine u kojoj posluje kroz društveno odgovorno poslovanje.

Svoju opredjeljenost, potvrdili su i danas donacijom vrijedne računarske opreme Osnovnoj školi „Ivo Andrić“ u Đuliću, opština Teslić.

„Siguran sam da će donirana oprema unaprijediti rad na računarima i informatičko znanje učenika ove obrazovne ustanove“, rekao je prilikom uručenja računara, Konstantin Ermakov načelnik odjeljenja za informacione tehnologije OPTIMA Grupe i dodao da je informatička pismenost danas jedan od temeljnih osnova znanja i budućnosti. „Kvalitetni informatički temelji danas daće nam sutra puno kvalitetnih IT stručnjaka iz ove škole“, rekao je Konstantin.

„Računarska oprema u našoj školi je već dotrajala, pa nas je donacija NESTRO Grupacije zaista obradovala. Ova donacija pruža šansu učenicima škole da kvalitetnije uplove u svijet informatičkog znanja i omogućiće im da na ovom polju dosegnu svoje pune potencijale“, izjavila je Biljana Kuzmanović v.d. direktorica OŠ „Ivo Andrić“.

Predstavnici „OPTIMA Grupe“ uručili su šest računarskih kompleta: monitori, kućišta, tastature, miševi, printeri i zvučnici, kao i softwerske sisteme (Windows 8.1 i Microsoft Office 2013) v.d. direktorici OŠ „Ivo Andrić“ Biljani Kuzmanović. 

Donacija računarske opreme predstavlja nastavak prakse društveno odgovornog poslovanja NESTRO Grupacije i podršku razvoju obrazovanja i informatičke pismenosti.