Landing image
Novosti / Saopštenja

12.3.2021.

Nestro donacija računarske opreme OŠ „Miloš Crnjanski“, Prnjavor

Nestro donacija računarske opreme OŠ „Miloš Crnjanski“, Prnjavor

Svoju opredjeljenost, da pozitivno utiče na razvoj društva i kroz realizaciju projekata koji se tiču društveno odgovornog poslovanja Nestro grupacija je potvrdila i današnjom donacijom. Savjet mladih specijalista uručio je dvanaest računarskih kompleta: monitori, kućišta, tastature, miševi, printeri i zvučnici, kao i softwerske sisteme (Windows 8.1 i Microsoft Office 2013) direktorici OŠ „Miloš Crnjanski“ Svjetlani Gajić.   

Želja Nestro Grupacije naročito njenog odjeljenja za informacione tehnologije jeste dostupnost računarima i time širenje informatičkog znanja učenika u smislu sticanja praktičnog upotrebnog znanja, ali i kvaliteta obrazovanja s obzirom da je on line nastava postala redovnim načinom obrazovanja djece i mladih, istakli su predstavnici Savjeta mladih specijalista Nestro grupacije.

Direktorica škole, Svjetlana Gajić, zahvalila se na donaciji i istakla veliki značaj donirane računarske opreme namjenjene za teorijske i praktične edukativne procese u centralnoj školi u Prnjavoru kao i područne škole u Kokorima. „Računarska oprema u našoj područnoj školi u Kokorima je skromna, pa nas je donacija NESTRO Grupacije zaista obradovala. Ova donacija pruža šansu učenicima škole da na ovom polju dosegnu svoje pune potencijale“, izjavila je Svjetlana Gajić direktorica OŠ u Prnjavoru.

Inače, OŠ „Miloš Crnjanski“ ima ukupno 312 učenika, a područna škola u Kokorima broji  39 đaka.

U prethodnom periodu Nestro grupacija je donirala 60 kompleta računara i računarske opreme osnovnim školama u Modriči, Bijeljini i Banja Luci.

Donacije se vrše u skladu sa svim preventivnim mjerama i uputama Instituta za javno zdravstvo, a predstavljaju nastavak prakse društveno odgovornog poslovanja NESTRO Grupacije i njenu podršku razvoju obrazovanja i informatičke pismenosti.