Landing image
Novosti / Saopštenja

12.3.2015.

Druga međunarodna privredna izložba “Expo Russia Serbia 2015”

Predstavnici članica Nestro grupacije učestvovali su na drugom rusko-srpskom privrednom sajmu “EXPO RUSSIA SERBIA 2015”. U Beogradu su, u okviru štanda kompanije “Zarubrežnjeft”, svoje proizvodne kapacitete prezentovali Rafinerija nafte Brod i Rafinerije ulja Modriča, dok su Predstavnici Optima Grupe I Nestro Petrola upoznali posjetioce sa kvalitetom proizvoda i mogućnostima privredne saradnje.

Sajmu, na kojem je učestvovalo nekoliko stotina predstavnika velikih, srednjih i malih preduzeća iz Ruske Federacije, Srbije, ali i drugih zemalja , cilj je bio unaprijeđenje privredne saradnje, jačanje  trgovinsko-ekonomskih i političkih odnosa.

“EXPO RUSSIA SERBIA 2015” je korisna platforma za buduću saradnju srpskih i ruskih kompanija – stoji u pismu Sergeja Lavrova,  ministra spoljnih poslova Rusije.

Ova međunarodna privredna izložba održana je u Beogradu u periodu od 4. do 6. marta 2015. Organizator izložbe bio je AD “Zarubež-Ekspo”, a suorganizatori su bili Međunarodna asocijacija svetskih fondova i Privredna komora Srbije, uz podršku Saveta Federacije Rusije, ruske Državne Dume, Ministarstava spoljnih poslova, industrije, ekonomskog razvoja, poljoprivrede, zdravlja, kao i resornih ministarstva iz Srbije, Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji, Trgovinsko-industrijske komore Rusije, Ambasade Rusije u Srbiji, Ambasade Srbije u Rusiji i Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji “Ruski dom”.

Učesnici su se sa interesovanjem upoznali sa aktivnostima kompanije Zarubrezneft na Balkanu, te iskazali zainteresovanost za saradnu sa akcionarskim društvima koja posluju u okviru grupacije Nestro na Balkanu.