Donatorsko veče – Modriča


donatorsko-vece

U Modriči je u petak održano donatorsko veče u cilju prikupljanja sredstava za nabavku digitalnog logopedskog seta (beringer aparata) za Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama. Humanitarnom pozivu Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica Modriča i ovaj put odazvala se kompanija „Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča, koja je donirala značajan dio finansijskih sredstava za nabavku beringer aparata.

„Pribavljanjem Beringer aparata biće poboljšan kvalitet rada ne samo sa korisnicima našeg centra, nego i sa djecom koja imaju probleme sa govorom i sluhom, a nisu korisnici centra“, rekao je Slobodan Savić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica Modriča. Savić se posebno zahvalio Rafineriji ulja Modriča koja, kako je istakao, u kontinuitetu pomaže rad centra kao i drugim predstavnicima institucija i organizacija koji su pružili podršku radu centra.

Predstavnik “Rafinerije ulja Modriča” a.d. Modriča Branko Despotović, rukovodilac sektora razvoja, ispitivanja i kvaliteta proizvoda rekao je da je „kompanija posebno osjetljiva na najmlađe članove društva, djecu i lica kojima je potrebna dodatna pomoć i njega. Rafinerija ulja Modriča kao najveći ekonomski subjekat, ne samo ove opštine, nastavlja podržavati projekte koji doprinose kvalitetnijem životu i razvoju lokalne zajednice istakao je Despotović.“ U okviru projekta „Stvaramo zdrave navike“ lista onih kojima je kompanija pružila pomoć u realizaciji projekata i donacija podugačka. „Samo u Modriči urađeno je mnogo, a izdvojio bih, kazao je Despotović, finansijsku podršku sportskom klubu „MD klinci“, uređenje poznatog opštinskog izletišta, donacije računara, sadnica stabala i cvijeća kao i nabavka novogodišnjih paketića.“

Rafinerija ulja Modriča društveno je aktivan član opštine Modriča i njen najveći ekonomski pokretač. Razvoj kompanije i njena stabilnost ima pozitivno uzlazni efekat na lokalnu zajednicu, Republiku Srpsku i BiH.

Uprava za marketing „OPTIMA Grupa“ d.o.o.