Stvaramo zdrave navike


Svjetski dan planete zemlje – Brod

2

 

Članice NESTRO Grupacije, „OPTIMA Grupa“ d.o.o. Banja Luka i „Rafinerija nafte Brod“ a.d. Brod nizom aktivnosti obilježile su Svjetski dan planete Zemlje. I ove aktivnosti, kao i nedavna ekološka akcija u „Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča odvijala se u okviru našeg projekta „Stvaramo zdrave navike“.

1

 

Za predstavnike ekološke sekcije SŠC „Nikola Tesla“ organizovali smo obilazak rafinerijskog kompleksa i edukativnu prezentaciju „Ekologija u Rafineriji nafte Brod“. Lučanović Milja, Inženjer zaštite na radu i mikroklimatska mjerenja iz Odjela zaštite na radu istakla je da je Rafinerija tokom godina postojanja prošla veliki broj izmjena u smislu modernizacije i poboljšanja uslova rada, sve u cilju proizvodnje kvalitetnih proizvoda koji ispunjavaju stroge evropske standarde kao i smanjenje zagađenja vazduha, zemljišta i vode. U projekte vezane za ekologiju i zaštitu životne sredine Rafinerija je uložila 10,4 miliona evra. Rafinerija nafte Brod je u krugu svog preduzeća tokom ove godine zasadila preko 70 stabala, a do kraja godine planira da zasadi preko 60 sadnica. Povodom Svjetskog dana planete Zemlje, NESTRO Grupacija donirala je sadnice ukrasnog drveća i cvijeća predškolskim (vrtić „Beli anđeo“) i školskim ustanovama (OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Liješće“, SŠC „Nikola Tesla“) u Brodu kako bi sa proljećem ove obrazovne institucije dodatno uredile igrališta i školska dvorišta. Tokom posjete vrtiću „Beli anđeo“ uz sadnice drveća i cvijeća, svako djete dobilo je i slatki paket „OPTIMA Grupe“. Djeca su uzvratila osmjehom i pjesmom.

3

 

NESTRO Grupacija podržava provođenje aktivnosti udruženja „Mozaik prijateljstva“ koje povodom Svjetskog dana planete Zemlje već od sutra (22.4.2017.) u 20-tak opština BiH organizuje ekološku akciju „Lets do it – Očistimo zemlju za jedan dan“.

Uprava za marketing „OPTIMA Grupa“