Stvaramo zdrave navike – II dan obilježavanja Svjetskog dana voda


1

„Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča, članica NESTRO Grupacije u organizaciji sa JU Turističkom organizacijom „Modriča“ provela je na Svjetski dan voda niz aktivnosti kako bi uredila izletište kod Starog mosta u Modriči. Lokacija je uz svesrdnu pomoć predstavnika lokalnih udruženja u cijelosti očišćena, nakon čega su postavljena dva seta betonskih stolova i klupa.

2

U rijeku Bosnu ispušteno je 57 kilograma konzumnog šarana u cilju obnavljanja ribljeg fonda. Lokacija kod Starog mosta sada je u potpunosti spremna za ljubitelje prirode i porodična okupljanja. Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić pohvalio je preduzete aktivnosti ističući da je okolina oko mosta u jednom trenutku potpuno zarasla, dok je sada lokacija uređena, a prilaz očišćen. Ambicija turističke organizacije je da ova lokacija preraste u turističko izletište. NESTRO Grupacija još jednom je podržala aktivnosti koje provodi lokalna zajednica i to ne samo u finansijskom smislu.

Predstavnici „OPTIMA Grupa“ d.o.o. Banja Luka i mladi specijalisti „„Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča, aktivno su učestvovali u obnovi poznatog izletišta koje nakon jučerašnjeg uređivanja, potpuno spremno očekuje modričane koji žele uživati u ljepoti prirode koja ih okružuje.

3

Podsjećamo, da je „Rafinerija ulja Modriča“ a.d. Modriča dan uoči Svjetskog dana voda za učenike OŠ „Sutjeska“ i OŠ „Sv Sava“ polaznike ekoloških sekcija, organizovala obilazak Ispitne laboratorije i edukativnu prezentaciju na temu: „Vode i otpadne vode“.