Ekspo Rusija – Srbija 2017


Expo-Rusija

U Beogradu se održava četvrti međunarodni privredni sajam “Ekspo Rusija – Srbija 2017”, koji će trajati do 17. marta, pod pokroviteljstvom Državne dume Ruske Federacije.

Na trodnevnoj manifestaciji, rusko-srpski privredni skup, koji je prilika za predstavaljanje kompanija i susrete privrednika, učestvuje i Andrej Getinger direktor „OPTIMA Grupa“ d.o.o. Banja Luka.

Sajam su u Kongresnom centru hotela “Metropol Palas” presijecanjem vrpce svečano otvorili prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, prvi zamjenik ruskog ministra za trgovinu Gleb Sergejevič Nikitin i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Govoreći o učešću Republike Srpske na četvrtom sajmu “Ekspo Rusija – Srbija 2017“, Petar Đokić je istakao da je sajam ujedno i prilika da se još više poveća obim saradnje Srpske i Rusije.”Nastavljamo saradnju u oblasti naftne privrede i planiramo povećati obim spoljnotrgovinske razmjene. Sa naše strane postoji interes da povećamo obim izvoza iz Republike Srpske u oblasti prehrambenih proizvoda, voća, povrća”, rekao je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

U okviru poslovnog foruma, biće održani brojni paneli, a kao posebna tematska cjelina ističe se Panel diskusija u organizaciji Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije Republike Srbije, u kojoj će učestvovati direktor „OPTIMA Grupa“ d.o.o. Andrej Getinger.